Jaunumi

03.11.| Preses relīzes

Krāsainās kontaktlēcas, lai drūmo rudens laiku padarītu krāšņāku

Daudzi no mums dažkārt vēlas paeksperimentēt ar savu ārieni. Vai tas būtu matu griezums un krāsa, vai radoša pieeja apģērbā. Arī krāsainās kontaktlēcas ir zināms stila elements, kas cilvēku var atšķirt no pārējiem.

Lasīt vairāk
Tags: Lensor, Kontaktlēcas
19.10.| Preses relīzes

Pētījums: 24% bērnu saskaras ar redzes problēmām tuvumā

Aktualizējot rūpes par bērnu redzes veselību, no šī gada maijam līdz oktobrim Baltijas lielākais acu aprūpes uzņēmums “OC VISION” realizēja kampaņu “Redzi, redzi, saredzi”, kuras ietvaros tika veikts redzes skrīnings bērniem, lai noskaidrotu vai viņu redze atbilst normai, kā arī tika veikta vecāku aptauja. Pētījumā tika noskaidrots, ka 53% bērnu pirms skolas gaitu uzsākšanas nav veikta redzes pārbaude pie speciālista, savukārt trešdaļa vecāku jeb 34% uzskata, ka, ja bērnam būs redzes problēmas, viņš par tām pateiks pats.

Lasīt vairāk
Tags: Redzespārbaude, Bērnuredzesveselība
30.09.| Preses relīzes

Pētījums: Redzes problēmas var apgrūtināt mācību procesu bērniem

Pievēršot uzmanību bērnu redzes veselībai, Baltijas lielākais acu aprūpes uzņēmums “OC VISION” realizē kampaņu “Redzi, redzi, saredzi”. Tā ietvaros bērniem tika veikts redzes skrīninga pilotpētījums, kura ietvaros tika secināts, ka bērniem, kuriem netiek novērstas redzes problēmas, tiek apgrūtināts mācību process. Saskaroties ar redzes problēmām, skatoties tuvumā vai tālumā, bērni nespēj pietiekami koncentrēties un piedalīties mācību procesā.

Lasīt vairāk
Tags: Relīze
28.09.| Preses relīzes

Optometriste: „senioriem redzes pārbaude jāveic regulāri”

Kļūstot vecākiem, cilvēka acis dabiski noveco un vairs nespēj atbilstoši pildīt galveno funkciju – nodrošināt skaidru redzi visos attālumos. Nereti lēni progresējošas redzes asuma izmaiņas ilgākā laika posmā var palikt neievērotas – ja vienā no acīm notiek izmaiņas, otra šīs problēmas var nomaskēt. Tāpēc, lai novērstu straujāku tādu acu slimību progresēšanu kā glaukoma vai katarakta, arī senioru vecumā ir svarīgi veikt regulāras redzes pārbaudes un acs spiediena mērījumus. Plašāk par to, kā rūpēties par redzes veselību senioru vecumā stāsta OptiO optometriste Ieva Jēkabsone.

Lasīt vairāk
Tags: Optio, Relīze
22.09.| Preses relīzes

Investējot 150 tūkstošus eiro, atklāts jauns Vision Express veikals Rīgā

Lielākais acu aprūpe uzņēmums Baltijā, “OC VISION”, investējot 150 tūkstošus eiro, šodien atklāja jaunu Vision Express veikalu Rīgā, Dzelzavas ielā 51. Šis ir jau trešais veikals, kuru uzņēmums atver 2022. gada laikā. Pavasarī un vasarā tika atklāti arī OptiO zīmola veikali Tukumā un Daugavpilī. Savukārt “OC VISION” grupas investīcijas Baltijā, tai skaitā veikalu atvēršanā, 2022. gada pirmajos deviņos mēnešos pārsniegušas 700 tūkstošus eiro.

Lasīt vairāk
Tags: Visionexpress, Relīze
24.08.| Preses relīzes

Teju 50% bērnu netiek veikta redzes pārbaude uzsākot skolas gaitas

Šī gada pavasarī, Baltijas lielākais acu aprūpes uzņēmums “OC VISION”, kampaņas “Redzi, redzi, saredzi” ietvaros veica redzes skrīninga pilotpētījumu, lai noskaidrotu vai 1. un 2. klases bērnu redze atbilst normai. Pētījuma ietvaros vairāk nekā 500 bērniem Rīgas, Pierīgas un reģionu skolās tika veikts redzes skrīnings, kā rezultātā tika noskaidrots, ka tikai 53% bērnu pirms skolas gaitu uzsākšanas ir veikta redzes pārbaude. Savukārt ceturtdaļai bērnu redzes funkcijas neatbilst normai.

Lasīt vairāk
Tags: Relīze

OC VISION zīmoli

Latvija
Opptica
Dr.Lensor
OptiO
Vision Express
Vizionette
Optika Lornete
Lietuva
Opptica
Dr.Lensor
OptiO
Vision Express
Igaunija
Opptica
Dr.Lensor
Eiropa
Opptica
Dr.Lensor